Bouwbedrijf Kooi Appingedam B.V.

Bouwbedrijf Kooi is een middelgroot bouwbedrijf in Appingedam en bestaat dit jaar 70 jaar. Wij zijn actief in alle takken van de bouwsport w.o. het aardbevingsdossier.

In de provincie Groningen is door de aardbevingen die veroorzaakt worden door het opwekken van aardgas veel schade ontstaan aan huizen en bedrijfsgebouwen. De schade varieert van een scheurtje in de muur tot het slopen van woningen omdat ze onveilig zijn geworden. Het dossier bestaat uit schadeherstel, preventief versterken en verduurzamen van gebouwen.

Daarnaast heeft de NAM een aantal regelingen bedacht om te komen tot innovatieve nieuwbouw voor deze regio. Op al deze terreinen is Bouwbedrijf Kooi actief. Zo hebben wij inmiddels 600 klanten op het gebied van schadeherstel en zijn wij coördinerende aannemer geworden voor het veiligstellen (urgent actions) Hierbij moet u denken aan het verwijderen van schoorstenen en dakkapellen en het zekerstellen van woningen door het plaatsen van stutten.

Ook zijn wij druk bezig met het bouwen van een nieuwe woning in Appingedam volgens de nieuwe richtlijnen voor het aardbevingsbestendiger bouwen. De woning is aanzienlijk veiliger voor de bewoners. Dit komt doordat de fundering en draagconstructie worden verstevigd en verzwaard. Tevens wordt er gebruik wordt gemaakt van lichtere materialen en wordt er meer stabiliteit aangebracht in de woning waardoor de woning aardbevingsbestendiger wordt. De woning wordt in houtskeletbouw gebouwd en dit biedt vele voordelen in het aardbevingsgebied.

Belangrijk in het aardbevingsdossier is het ontzorgen van de klant, het garanderen van de veiligheid en een goede communicatie met de klant en alle betrokken partijen.

Dit is de reden dat wij samen met een collega het initiatief genomen hebben voor het opzetten van een communicatietraining. Hiervoor hebben wij een zogenaamde “pilot” opgezet. Dit is een groot succes geworden en is inmiddels door de het CVW (Centrum Veilig Wonen) overgenomen. Deze cursus is verplicht gesteld als onderdeel van de “erkenningsregeling” om voor het CVW te morgen werken.

Helaas kunnen wij de aardbevingen niet tegenhouden maar we kunnen we zorgen dat de situatie veiliger wordt en het gebied weer aantrekkelijk wordt om te gaan wonen. Aan deze opgave dragen wij graag ons steentje bij.

http://www.bouwenmetkooi.nl/

Contact
AKSOS Accountants
T: (050) 317 11 40
F: (050) 317 11 41
E: info@aksos.nl
KVK: 02063310
BTW: 8085.06.134.B01
route
Social Media
© copyright 2019 - AKSOS Groep B.V.