Momenteel ontvangen veel ondernemers weer een brief van European Business Number (EBN), waarin ze worden gevraagd een aantal gegevens te controleren. Wanneer ze het meegestuurde formulier ingevuld en getekend terugsturen, blijkt dat er een contract getekend is.

Ondernemers ontvangen een brief, een deels ingevuld formulier en een retourenveloppe. Vaak gaan zij ervan uit dat de voorgedrukte gegevens gecontroleerd en/of aangevuld moeten worden. Wanneer de ondernemer het formulier ondertekent en retourneert, wat makkelijk wordt gemaakt omdat er een retourenvelop bij zit, is echter een contract getekend en volgen er facturen. In de kleine lettertjes staat namelijk dat er een overeenkomst wordt aangegaan voor een jaarlijkse advertentie tegen een prijs van 977 euro per jaar.  

Er is geen enkele verplichting om het formulier ondertekend te retourneren, aangezien deze niet afkomstig is van een officiĆ«le instantie. Is er toch getekend? Dan is het mogelijk de overeenkomst binnen 14 dagen na ondertekening te annuleren. Doe dit d.m.v. een aangetekende brief en vraag een bevestiging van annulering.

Bron: Tue, 05 Feb 2019 06:59:24 +0100