De tegemoetkoming van € 4.000 voor specifieke sectoren die door het coronavirus getroffen zijn, de TOGS, is inmiddels voor flink wat sectoren beschikbaar. Ondernemers moeten wel opschieten met hun aanvraag, want de termijn sluit vrijdag 26 juni om 17.00 uur.

Omzetverlies

Om voor de regeling in aanmerking te komen, moet een ondernemer in de periode van 16 maart 2020 tot en met 15 juni 2020 een omzetverlies van minstens € 4.000 realiseren. Ook moet hij of zij in deze periode minstens € 4.000 aan vaste lasten hebben. Er gelden ook nog enkele andere voorwaarden. Ondernemers moeten achteraf kunnen bewijzen dat ze aan alle voorwaarden voldoen.

Meer sectoren

Hoewel de regeling binnenkort niet meer kan worden aangevraagd, is deze onlangs nog uitgebreid met enkele sectoren. Het betreft onder andere audiciens, warme bakkers, handelaren en reparateurs van caravan alsmede supermarkten gevestigd op campings, stations, transportterminals, studentencampussen en recreatieterreinen.

Tijdig aanvragen

Wie voor de TOGS in aanmerking komt, moet deze tijdig online aanvragen bij RVO.nl. Tijdig wil zeggen: uiterlijk 26 juni 2020 om 17.00 uur.

Niet wachten

Omdat niet duidelijk is hoeveel ondernemers de TOGS nog gaan aanvragen, is het aan te raden om dit meteen te doen, mocht je recht hebben op de tegemoetkoming.

DigiD of eHerkenning

Je kunt de TOGS aanvragen via DigiD of eHerkenning. Na de aanvraag staat het bedrag uiterlijk drie weken later op je rekening.