AKSOS adviseert bedrijven over menselijk kapitaal. Maar zelf hebben we ook behoorlijk wat menselijk kapitaal in huis (én thuis). Maar wie zijn dat eigenlijk? Vandaag geven we het woord aan Kenzo.

Kenzo is nog maar 1jaar oud, maar weet al sinds zijn twaalfde levensjaar wat hij wil bereiken in het bedrijfsleven. Hij heeft een heldere visie op zijn toekomst en zijn ambities zijn duidelijk.  

‘Ik wil met de tijd een meer commerciële rol gaan bekleden, in de komende jaren mijn RA titel halen en vanuit daar doorgroeien naar een beleidsbepalende functie’, vertelt Kenzo.  

Wintersport 

Hoe hij bij AKSOS terecht kwam? Tijdens zijn wintersportvakantie in Oostenrijk, voor de coronacrisis, kwam Kenzo op de piste in gesprek met Meindert Bruinsma. Na dit gesprek was het voor beide kanten duidelijk, zegt Kenzo: ‘Werken bij AKSOS is echt iets wat bij mij past’.  

Kenzo is na zijn middelbare school meteen aan de slag gegaan bij AKSOS. Hij werkt sinds afgelopen september op ons kantoor in Leeuwarden. ‘Ik ben in september aan de slag gegaan als Assistent Accountant binnen de controlepraktijk. Ik voer controlewerkzaamheden uit en ondersteun mijn collega’s waar nodig. Naast mijn werk bij AKSOS volg ik ook nog een deeltijd studie Accountancy aan Nyenrode Business Universiteit.’

Voetbal en fitness  

Wintersport zit er voorlopig niet in, maar gelukkig kan Kenzo zijn sportiviteit ook kwijt op het voetbalveld en (normaliter) in de sportschool. ‘Ik speel al sinds mijn 5e voetbal bij de plaatselijke voetbalclub VC Trynwalden en hou van fitness’. Naast sporten zit Kenzo niet alleen op het werk met zijn neus in de cijfers: hij vindt het leuk om zich in zijn vrije tijd bezig te houden met aandelen en beleggen.   

Wel even wennen 

De (lange) werkdagen waren in het begin wel een beetje wennen. ‘Dit is toch even wat anders dan op de middelbare school. Het coronavirus hielp ook niet mee, klanten werden minder bezocht waardoor er meer werk thuis of op kantoor was’. En dat terwijl Kenzo dit wel het leukste kant van zijn werk vindt. ’De leukste kanten van mijn werk zijn het contact met de klant en een kijkje in de keuken kunnen nemen van verschillende bedrijven’.  

De deur staat altijd open 

‘Gelukkig werd ik goed opgevangen en begeleid toen ik begon met werken bij AKSOS. Ik ervaar de sfeer bij AKSOS als zeer prettig, de laagdrempeligheid die we op kantoor hebben is voor mij echt een pré.’ 

‘Iedereen neemt de tijd voor je: van directeuren tot assistenten. De deur staat hier altijd open. Het idee dat we het ‘met z’n allen moeten doen heerst voor mijn gevoel sterk binnen AKSOS en zorgt voor een fijne sfeer. Het allerbelangrijkste punt is misschien nog wel dat er wordt meegedacht en er alles aan wordt gedaan om de werknemers zo goed mogelijk te laten ontwikkelen.’ 

De basis voor een goede samenwerking 

Kenzo werkt nog niet zo lang bij AKSOS maar samenwerking met zijn collega’s zit al goed. ‘Ik ervaar de samenwerking met mijn collega’s als erg plezierig. Ze nemen de tijd voor me en helpen en ondersteunen mij waar nodig. Maar misschien wel het belangrijkste is dat het op persoonlijk vlak ook klikt, en dat is mijns inziens de basis voor een goede samenwerking.’ 

Trots 

Kenzo haalt veel energie uit het feit dat hij voor zichzelf helder voor ogen heeft wat hij wil bereiken: ‘Wanneer ik merk dat ik werkzaamheden goed oppak en mij daardoor snel ontwikkel werkt dat erg motiverend. Ik ben er trots op dat ik weet wat ik wil bereiken, wat ik daarvoor moet doen en dat ik de eerste stappen heb gezet om dat te laten slagen’.  

Wil je ook werken bij AKSOS? Neem dan contact met ons op of solliciteer op één van onze vacatures.