Onze collega op de fiscale afdeling Chantal Bos heeft altijd haar woordje klaar, is assertief en barst van ambitie. Daarom vinden we het ook niet gek dat ze vroeger een carrière bij Defensie ambieerde. Toch heeft ze uiteindelijk gekozen voor de studie Fiscaal Recht & Economie aan de Hanzehogeschool. Ze bleef na haar stage ‘hangen’ bij AKSOS en werkt nu als Junior Belastingadviseur.

De perfecte combinatie

‘Rechten heb ik altijd al interessant gevonden en tijdens mijn middelbare schooltijd wekten de vakken Economie en M&O mijn interesse. Ik wilde daar dus iets mee. Toen ik de opleiding Fiscaal Recht & Economie tegenkwam was dit voor mij dan ook de perfecte combinatie’, zegt Chantal.

Chantal leert vervolgens docent (én partner bij AKSOS) John Hommes kennen tijdens deze opleiding.

‘Ik ken John van mijn HBO opleiding. Hij was mijn begeleider voor een project. Toen ik op zoek ging naar een afstudeerstage kwam ik via hem snel terecht bij AKSOS. Mijn afstudeerstage beviel van beide kanten zo goed dat ik er ben blijven ‘hangen’ en nu alweer drie jaren met veel plezier bij AKSOS werk.’

Ruimte voor humor

Chantal: ‘De sfeer binnen AKSOS vind ik erg fijn. Er zijn korte lijntjes en je kunt bij iedereen om hulp vragen, of het nu een medewerker of een directeur is. Daarnaast vind ik de sfeer informeel en is er ruimte voor humor.’

Helemaal klaar met studeren was Chantal na haar Bachelor nog niet. ‘De keuze om een master te gaan doen was eigenlijk al heel snel gemaakt. Ik heb bij AKSOS de vrijheid gekregen om 1 dag in de week te gaan werken om mijn master goed te kunnen combineren. Zonder deze vrijheid en flexibiliteit was het afronden van mijn master een stuk moeilijker geweest’.

‘Vooral de diversiteit in mijn vak vind ik geweldig, zegt Chantal enthousiast. Geen dag is hetzelfde. Ons vak is zo ontzettend breed en constant in ontwikkeling. Het contact met de klanten spreekt mij ontzettend aan. Dat je écht iets voor ze kunt betekenen.’

Steeds meer verantwoordelijkheid

Chantal wordt steeds zelfstandiger in haar werk en krijgt steeds meer verantwoordelijkheden. ‘Ik krijg langzamerhand steeds meer verantwoordelijkheid en bel en mail al zelf met onze klanten. Daarnaast ben ik ook steeds meer aanwezig bij adviesgesprekken. Dat vind ik erg leerzaam.’

‘Ik word door Niki (Huizinga, red.) en John steeds meer meegenomen in de werkzaamheden en het proces als belastingadviseur. Hier leer ik ontzettend veel van en wordt voor mij steeds meer bevestigd dat ik dit ook graag zelf wil doen. Ik ben mezelf momenteel dus nog volop aan het ontwikkelen en nog lang niet klaar. Ik ben al ontzettend trots op wat ik heb bereikt!’.