AKSOS adviseert bedrijven over menselijk kapitaal. Maar zelf hebben we ook behoorlijk wat menselijk kapitaal in huis (én thuis!). Maar wie zijn dat eigenlijk en welke expertises bezitten ze? Vandaag geven we het woord aan Jeroen!

Stage lopen bij AKSOS

Momenteel loop ik stage bij AKSOS Belastingadviseurs. Ik volg de opleiding HBO-Rechten aan de Hanzehogeschool en heb verschillende belastingrechtvakken als keuzevakken gevolgd, dus naast het behandelen van fiscale uitzoekvragen en het opstellen van VPB-aangiftes, komen ook veel juridische vraagstukken op mijn bureau en stel ik allerlei verschillende overeenkomsten op voor klanten.

Luisteren naar de klant

Een goede fiscalist / belastingadviseur zorgt er natuurlijk voor dat de klant niet onnodig veel belasting betaald. Daarnaast luistert een goede adviseur ook naar de wensen van de klant, want wat fiscaal het meest voordelig is, hoeft niet perse ook de wens van de klant te zijn.

Ontzettend veel geleerd

De variatie in het werk vind ik persoonlijk erg fijn. Tot dusver is bijna geen enkele dag hetzelfde geweest en door de verschillende casussen die bij me binnenkomen heb ik in de afgelopen drie maanden ontzettend veel geleerd.

De coronacrisis

Met name in het begin kregen we veel vragen vanuit klanten over de steunmaatregelen vanwege de coronacrisis en volgden de overheidsmaatregelen zich ook in hoog tempo op. Om klanten goed te kunnen helpen is het van belang om goed op de hoogte te zijn van alle maatregelen, om zo klanten goed te kunnen adviseren en te assisteren bij een beroep op één van de steunmaatregelen.

Op de koffie

Ik heb ongeveer 1,5 jaar geleden mijn eerste inleidende vak belastingrecht gekregen van niemand minder dan onze eigen John Hommes. Hij heeft me enthousiast gekregen voor het belastingrecht en heeft me uitgenodigd om een keer bij AKSOS langs te komen voor een kop koffie. Na nog wat meer verdiepende vakken te hebben gevolgd ben ik in februari mijn stage hier begonnen, wat me tot dusver erg bevalt en me ertoe heeft besluiten om hier per september ook te beginnen met afstuderen.