De manier waarop we werken is in de afgelopen jaren volledig veranderd. Tegenwoordig zijn er talloze informatiebronnen en communicatiemiddelen zoals nooit tevoren. Meer mails, chats en websites waar we informatie vandaan halen. Dit kan het werk belemmeren en efficiëntie in de weg staan. Daarnaast hebben veel sectoren in Nederland te maken met een personeelstekort, wat kan resulteren in een hoge werkdruk. Hiervoor is een nieuwe werkmethode nodig, eentje die efficiënt werkt. En toen was daar…

De opkomst van Kunstmatige Intelligentie
Kunstmatige Intelligentie (AI) is in de afgelopen tijd enorm populair geworden en lijkt onmisbaar in ons alledaagse bestaan. AI is een verzamelnaam voor het nabootsen van menselijk gedrag. De software gebruikt slimme modellen voor machine learning om woorden te voorspellen op basis van eerdere woordreeksen. Door gebruik te maken van AI kunnen werktaken (gedeeltelijk) worden geautomatiseerd, wat de werkdruk kan verminderen.

Maak jij al gebruik van AI?
Bij AKSOS maken we sinds 2023 gebruik van CoPilot (AI als copiloot), omdat we hierdoor efficiënter kunnen werken. Zo kunnen we informatie makkelijker opzoeken, samenvatten, analyseren en creëren. Dit scheelt ons onnodig tijdrovend werk.

Kortom: AI biedt mogelijkheden voor organisaties van elke omvang en sector. Door gebruik te maken van deze technologie kun je innovatie stimuleren en waarde toevoegen voor jouw klanten. Dus, of je nu in de zorg, het onderwijs of de zakelijke dienstverlening zit, het is hoog tijd om AI serieus te overwegen als krachtig instrument voor zakelijk succes!

Bronnen:
https://pulse.microsoft.com/nl-nl/work-productivity-nl-nl/na/fa1-1-hoe-laat-je-ai-voor-je-werken-op-werk/
https://www.rdi.nl/onderwerpen/kunstmatige-intelligentie/wat-is-kunstmatige-intelligentie

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *