AKSOS adviseert bedrijven over menselijk kapitaal. Maar zelf hebben we ook behoorlijk wat menselijk kapitaal in huis (én thuis!). Maar wie zijn dat eigenlijk en welke expertises bezitten ze? Marloes is controleleider op onze afdeling Assurance en vertelt je graag wat ze precies doet!

Eerste aanspreekpunt voor klanten

Samen met de extern accountant ben ik het eerste aanspreekpunt van alle onderwijsklanten van AKSOS. Zij kunnen mij vragen stellen en tijdens controles leg ik samen met de extern accountant de vragen aan hen voor. Dit doe ik voor de interimcontrole, bekostigingscontrole en eindejaarcontrole.

Begeleidende rol

Ik zorg voor de taakverdeling binnen de controle opdrachten, stuur de assistenten aan en begeleid hen in allerlei zaken. Vervolgens review ik de werkzaamheden van de assistenten en voer ik zelf de resterende werkzaamheden binnen het controledossier uit. Tot slot bewaak ik de planning en schrijf ik memo’s en handleidingen.

Altijd beschikbaar voor feedback

Een goede controleleider houdt nauwlettend alle controles in de gaten, is altijd beschikbaar voor vragen voor klanten en ze kunnen altijd rekenen op het tijdig aanleveren van de vragen die volgen uit de controles en het uiteindelijk verstrekken van de verklaring. Intern is een controleleider altijd beschikbaar voor vragen en feedback van assistenten.

Goed kunnen plannen en nieuwe ontwikkelingen

Klantgerichtheid, proactiviteit en zelfstandigheid maken mij een goede controleleider. De uitdaging in mijn werk ligt bij de nieuwe ontwikkelingen binnen het onderwijs en hoe deze precies verwerkt moeten worden. Daarnaast is het altijd een uitdaging om zo goed mogelijk mee te denken met de klant en het oplossen van individuele vraagstukken!

Het contact met de klanten en collega’s maakt mijn werk leuk. Ik vind het prettig om van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de klant of een collega om ze ergens bij te begeleiden of iets op te lossen.

Aan de andere kant van de tafel

Ik werk bij AKSOS om mezelf nog verder te kunnen ontwikkelen in de controlepraktijk. Ik heb tien jaar lang als relatiebeheerder gewerkt voor onderwijsinstellingen en doordat ik nu aan de andere kant van de tafel zit leer elke dag meer over de controleaspecten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *