Shannon studeerde Economics & Business Economics aan de Rijksuniversiteit Groningen. In het derde jaar van haar studie was ze op zoek naar een baantje in de financiële sector om wat werkervaring op te doen.  

Proeven aan de werkzaamheden

‘Via mijn schoonouders kwam ik bij Peter (Koning, red.) terecht om eens ‘te proeven’ aan de werkzaamheden en de sfeer op een accountantskantoor. Uiteindelijk beviel het van beide kanten goed en ben ik inmiddels alweer drie jaar aan het werk bij AKSOS’, vertelt Shannon. ‘Als Assistent-Accountant bestaan mijn werkzaamheden voornamelijk uit het samenstellen van jaarrekeningen. Daarnaast ga ik regelmatig bij klanten op bezoek om de administratie te voeren en btw-aangiftes in te dienen’. 

Master Accountancy

Op dit moment is Shannon bezig met de master Accountancy aan de RUG. Deze verwacht ze in januari 2022 af te ronden. Shannon: Nadat ik mijn bachelor had afgerond kwam Meindert (Bruinsma, red.) met het aanbod om de Master Accountancy te gaan doen. Ik vind het erg prettig studeren nu ik praktijk en theorie naast elkaar heb liggen. Het kwartje valt daardoor een stuk sneller. 

Hoe Shannon de combinatie van studeren en werken bij AKSOS ervaart? Shannon: ‘Ik vind de flexibiliteit die AKSOS biedt erg fijn. Ik kan zo mijn werkdagen omruilen als dat even beter uitkomt met mijn studie. Zolang ik goed communiceer, mijn uren maak en mijn werkzaamheden afrond is er veel mogelijk’.  

Goed plannen

De afwisseling tussen het werk op kantoor en de klantbezoeken vindt Shannon het leukste aan haar werk. Maar het is met een drukke studie ernaast wel goed plannen. ‘Mede omdat ik de afgelopen drie jaren de combinatie van studie en werk heb gedaan, is het erg belangrijk om alles goed in te kunnen plannen. Vooral in de kwartaalmaand kan dit nog wel eens pittig zijnAlle klantbezoeken (digitaal of op 1,5 meter bezoek) dienen ingepland te worden en ook de tentamens beginnen vaak in deze periode’, vertelt Shannon.  

Corporate finance

Waar Shannon zichzelf over 10 jaar ziet? Shannon: ‘Ik weet het nog niet zeker, maar misschien dat ik na het afronden van mijn master ga doorstuderen voor de RA-titel. Ik ben erg leergierig en het lijkt me leuk om mezelf te specialiseren. Het lijkt me interessant om in de toekomst meer te gaan doen op het gebied van corporate finance, zoals fusies en overnames’. 

Sporten en aandelen

In haar vrije tijd kan Shannon stoom afblazen op het volleybalveld. Door corona heeft ze al een tijd niet kunnen sporten maar het beachvolleyballen is inmiddels weer begonnen. Shannon: ‘Gelukkig kunnen we nu al een tijdje weer buiten beachvolleyballen in het zand. Daarnaast biedt de sportschool ook de mogelijkheid om buiten te sporten waar ik nu ook veel gebruik van maak.’  

Naast het sporten verdiept Shannon zich in haar vrije tijd ook graag in cijfers. Shannon: Naast dat ik in mijn vrije tijd veel met sporten bezig ben, vind ik het ook leuk om me te verdiepen in het beleggen van aandelen en cryptomunten’.  

De coronacrisis

Hoe ze de coronaperiode heeft ervaren? ‘Eigenlijk wel goed’, vertelt Shannon. ‘Natuurlijk vind ik het jammer dat ik bepaalde dingen niet kan doen, maar ik heb me hierdoor afgelopen jaar wel goed kunnen focussen op mijn master. Stiekem vond ik hetvooral in het begin, eigenlijk wel lekker om even een stapje terug te doen van alle drukte’.  

Lezen hoe Bouke zijn stage ervaart bij AKSOS? Of onze Junior Belastingadviseur Chantal beter leren kennen?